Menu
 
Fakta om venskaberne

Fakta om venskaberne

Voksenven

En voksenven er for børn i alderen cirka 7-18 år, der har brug for mere voksennetværk i fritiden. En voksenven kan man snakke med, hygge sig med, lave aktiviteter med, måske lave lektier sammen med og meget andet. Voksenvennerne har overskud, tid og lyst til at gøre en forskel for et barn og er godkendte af foreningen bl.a. med straffeattester og børne-attester.

I løbet af venskabet følger Børns Voksenvenner op på både barnet, dets familie og voksenvennen for at sikre, at venskabet fungerer til alles tilfredshed. I de meget sjældne tilfælde hvor et venskab ikke fungerer, hjælper Børns Voksenvenner med at afslutte venskabet.

Det forventes ikke at en voksenven indgår i resten af barnets familie udover de nødvendige praktiske aftaler om afhentning og lignende. Det er det enkelte barn som er i centrum – ikke hele familien.

For at blive voksenven er det en uomgængelig forudsætning, at man kan fremvise en ren straffe- og børneattest. Derefter gennemgår personen mindst ét dybdegående screening interview, hvor Børns Voksenvenner efter en fast metodik afgør, om personen er egnet som voksenven. Vurderer vi, at personen er egnet som voksenven, går ”matchningsprocessen” i gang.

I videoen herunder kan du høre om ét af vores mange venskaber.

Familieven:

En familieven er for børn i alderen mellem 0 og cirka 7 år. En familieven er primært barnets ven men kan også være sparringspartner og ven for forældrene.

Familierne, som søger en familieven, er typisk en enlig mor/far med sit barn eller familier med sygdomsramte forældre eller søskende. Familierne har ofte et spinkelt netværk eller ingen/lidt kontakt til barnets far/mor og bedsteforældre.

Forælderen har overskud til at se behovet for en familieven til både sig selv og barnet.
Derfor har forælderen henvendt sig til Børns Voksenvenner.
Kontakten til Børns Voksenvenner medfører ikke, at familien eller familievennen registreres i en kommunal forvaltning.

 

hvemerbornene

 

 

 

 

 

Storebror/Storesøster

En Storebror/Storesøster er for børn i alderen 11-15 med et spinkelt netværk. Vi har i de senere år haft stor succes med at etablere tætte og betydningsfulde venskaber mellem yngre voksenvenner og store børn – derfor har vi valgt at sætte ekstra fokus på dette område.

Som en del af projektet tilbyder foreningen børnene og deres storebrødre/storesøstre ekstra sociale aktiviteter, sådan at det er muligt at knytte relationer på tværs af venskaberne. Vi ønsker at børnene/de unge via disse aktiviteter kan blive inspirerede og motiverede for at deltage i sociale aktiviteter i andre sammenhænge.

Herunder kan du se en video om venskabet mellem Fredrik og Matthias og du kan hente brochuren om projektet her.

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller gerne vil vide mere om de forskellige venskaber.

*